dinsdag 8 november 2011

Zadelmaker op bezoek!

Vandaag kwam de zadelmaker op bezoek met twee zadels, meer wijde boom zadels had hij niet.
Allereerst hebben we mijn zadel van Lyon erop gelegd, lag op zich helemaal niet verkeerd, maar de kussens lagen te dicht tegen de lendenen, als korte tijdelijke oplossing even mogelijk, maar niet langer.
De zadels die hij verder bij zich had, hadden hetzelfde, te ver uitstekende kussens, balen!
Morgen zou hij even gaan rondbellen en zien of hij wat kan vinden.
Dus de zadelmaker ging weer... Wat doe je dan?
Ja, ik vond het op zich de hele dag al een heel spannend vooruitzicht, dus heb Lyon zijn zadel erop gelegd, de singel was wel te lang... Dus kon hem niet heel goed aansingelen.
Heb er niet lang op gezeten, maar was meer even voor het idee. Wilde weten hoe de eerste keer zou gaan, verwachtte eigenlijk snelle acties, eventueel schrikkerige reacties, maar nee, het ging allemaal vrij relaxt.
Beetje vlot draven, maar verder niks geks. Coentje deed het allemaal hardstikke braafjes.
Daarna nog even aan de hand door de bak heen gestapt, lekker lopen kletsen met hem en ook dat deed hij heel netjes! Ben trot op mijn ventje!
In het donker, in een hele grote bak (20x80m), met andere paarden, wat hij niet gewend is, een andere fjord in de longeerbak en dan gewoon lekker relaxt blijven doen, toppie!
In de wei schijnt hij daarentegen nog wel lekker te lopen klooien met de andere paarden, wat dus geresulteerd heeft in een wondje met een stuk los haar en beschadigd velletje op zijn achterbeen, schrok al, was bang dat hij misschien kreupel zou zijn.
Dus voor de zadelmaker kwam even aan de longeerlijn laten lopen, maar gelukkig loopt hij goed!
Nou, al met al doet meneer het dus super op zijn nieuwe stekkie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten